Gimm-e Waasland Kruibeke – NAVOK 1-3

Wij noteren 16/10/2021, Navok heeft zijn competitiestart gemist met een 0 op 9.
Enige voetnoot hierbij is dat onze ploeg al de sterkste tegenstanders voorgeschoteld kreeg, maar wij kunnen wel stellen dat gedurende deze drie wedstrijden het niveau verbeterde.

Onze jongens waren dan ook enorm gemotiveerd om op Gimm-E Waasland hun eerste punten te pakken.

De eerste set begon gelijkopgaand, met kansen voor beide ploegen. De thuisploeg sloeg een eerste kloofje bij 18-15, mede door enkele individuele fouten van onze jonge spelers. Navok kon nog tot op één puntje naderen bij 20-19, maar toch was het de thuisploeg die deze set won met 25-22 cijfers.

Op naar de tweede set, waarbij er door beide ploegen goed gevolleybald werd. De thuisploeg bouwde al vrij vlug een 4 punten kloof uit. Bij ervaring weet ik dat het voor onze spelers moeilijk is om een achterstand op te halen. Maar wat blijkt, onze spelers tonen veerkracht en mede dank zij enkele kill-blocks komt Navok tot op 23-23.
Gimm-E versierde een eerste setbal, maar het was toch Navok dat deze set won met 25-27 cijfers.

In de derde set was de thuisploeg volledig het noorden kwijt. Onze jeugdige ploeg speelden aantrekkelijk volleybal en dankzij het goede werk van onze midden mannen won Navok deze set verdiend met 16-25.

Wie dacht dat Gimm-E wat weerwerk kon bieden in de vierde set kwam bedrogen uit. Het was al Navok dat de klok sloeg. Werkelijk alles lukte bij onze spelers, goede opslag, sterk verdedigend en aanvallend werk, en ook deze set werd gewonnen, 21-25.

De eerste overwinning en de drie punten zijn een feit. De euforie na de wedstrijd bij de spelers en supporters was dan ook groot. Dit smaakt naar meer en ik kijk al vol enthousiasme uit naar de volgende wedstrijd in Oudenaarde.

Geert