NAVOK – DEINZE 1 – 3

Voor deze derby waren onze heren extra gemotiveerd om te winnen, zeker Thibo en Niels als ex-spelers. Gekwetste Brent kon helaas nog steeds niet meespelen.
Na een wat zwakke start schoot Navok uit de startblokken en liep uit tot 10-6. Thibo mepte zelfs zo hard dat een speler van Deinze gekwetst raakte. Het was echter de elleboog van een medespeler die hem een bloedneus bezorgde. En Navok dramde door en liep verder uit. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter, wel in ons voordeel, bracht de stand op 17-10. Toch gaf Deinze zich niet gewonnen. Door onze aanvallen goed af te blokken en onze mindere receptie, kwamen ze terug tot 21-19. Ook trainer Patrik voelde de bui hangen en nam een time out om z’n spelers terecht te wijzen. Het tij keerde en onze jongens scoorden terug vlot : 24-20. Thibo was nu aan de opslag en klaar voor “setbal”. De coach van Deinze wilde door een time out hier nog een stokje voor steken, wat niet lukte. Onze jongens scoorden koelbloedig: 25-20 ! De supporters genoten !
De start van set 2 was minder vlot. Navok was de spirit van set 1 een beetje verloren en na wat twijfelachtige beslissingen van de scheids, nu in ons nadeel, was het al vlug 8-12. Deze puntenkloof bleef Navok achtervolgen en Deinze vond meer en meer onze zwakke punten. Bij stand 12-18 nam Patrik kort op elkaar twee time outs. Eventjes konden de spelers de situatie rechttrekken naar 21-24 maar stunten lukte niet meer en Deinze won met 21-25.
Een vuist maken was nu wel nodig in set 3. Ondertussen bleven de Deinze-spelers jammer genoeg klagen richting scheidsrechters met een tweede gele kaart als gevolg ! Afwisselend scoorden nu zowel Navok als Deinze hun punten wat een gelijk opgaande puntenstand gaf. Beetje bij beetje verloren onze heren de greep op de match. De receptie kwam niet altijd goed, er kon moeilijk een mooie aanval opgezet worden en bij Deinze lukte het wel. Nazareth was het noorden kwijt en Deinze liep uit tot 15-22. Ook de supporters zagen jammer genoeg dat de setwinst verloren was: 16-25
De laatste set was héél spannend. Om beurten scoorde nu eens Navok dan weer Deinze. Uiteindelijk ontbrak het onze jongens aan concentratie, vechtlust en maturiteit op de cruciale momenten. Bij stand 22-24 bleef Deinze koel en haalde de matchwinst binnen.
Onze spelers weten dus nog waaraan te werken de komende trainingen !