TEMSE – NAVOK 3-1

Zaterdag 25 september ’21 de eerste wedstrijd buitenshuis voor NAVOK.
Met veel hoop op een eerste uitzege vertrokken de spelers richting Temse. Immers vóór het begin van het COVID-tijdperk hadden onze boys deze ploeg al eens kunnen verslaan. En de laatste voorbereidende training op donderdagavond was super verlopen, dus… NAVOK stond op scherp! En ook de supporters waren in “shape” en keken uit naar een gezellige sportieve avond.
Het gedroomde scenario startte zoals gepland: onze reserveploeg speelde een spannende match en wonnen met 1 – 2. Goed begonnen, half gewonnen!
De senioren startten de eerste set vrij goed. Iedereen vond elkaar in het spel, er werd mooi volleybal gespeeld en we liepen zelfs uit tot 8 – 12. Toch wist Temse terug te vechten en naderde tot op één punt mede doordat NAVOK hier en daar een steekje liet vallen. Nagelbijtend zagen de supporters dat de eerste setwinst werd binnengehaald met 26 – 28.
Tot hier het opbeurende verhaal. Wat erna volgde, was ontnuchterend. Eigenlijk moeilijk uit te leggen dat onze mannen geen vuist meer konden maken. Alsof ze speelden met fluwelen benen, ik bespaar je liever de details. Zowel bij de aanvang van set 2 , 3 en 4 een 0 – 5 op ons dak.
Concentratie en vechtlust waren helemaal zoek. Opslagfouten kon je misschien nog een wat verklaren door de korte afstand tussen de muur en eindlijn, maar eigenlijk mag dat geen excuus zijn hé. Ook de coach & de aanmoedigingen van de supporters konden het tij niet doen keren. Het lukte NAVOK maar niet het goed geoliede raderwerk van de eerste set terug op te starten.
Integendeel ook de volgende sets verliepen op hetzelfde elan. Soms leek het alsof er geen “team” meer op het veld stond. Alle zelfvertrouwen was weg. Wat een leuke sportieve zaterdagavond zou moeten worden, bleek bijna een nachtmerrie. Slechts sporadisch liet NAVOK echt volleybal zien. Temse had echter mentaal de bovenhand en vocht voor elke bal. NAVOK daarentegen maakte veel fouten zowel individueel als collectief en was dus te zwak om de wedstrijd naar z’n hand te zetten.
Set 2 = 25 – 18, set 3 = 25 – 18 en set 4 = 25 – 16 !!!
Héél jammer, zowel voor de coach als voor de spelers, maar ook voor de trouwe supporters. Gelukkig is dit pas de start van het seizoen en NAVOK krijgt nu tot 9 oktober de tijd om te herbronnen en aan de zwakke punten te werken. Onze ploeg kan zeker en vast beter. Vooruit kijken, positief blijven, elkaar aanmoedigen en keihard trainen is de boodschap.
“Nie pleuen” zoals ze in Antwerpen zeggen en met wat “peper in hun…” komt alles wel weer goed. De supporters blijven jullie in ieder geval door dik en dun steunen hoor !

Katrijn