Navok – Zottegem 3 – 0

25-16, 25-15, 25-22

11 december 2021, eerste wedstrijd zonder publiek en tevens een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. Bij winst van Navok kon onze ploeg tot 6 punten uitlopen op Zottegem. Bij verlies werd het een zaak om degradatie te vermijden. Er was dus werk aan de winkel.
Onze spelers begonnen de eerste set geconcentreerd en lieten Zottegem op geen enkel moment in de wedstrijd komen. Navok bouwde een kloofje uit van 4 punten, die zelfs nog verder werd uitgebouwd. Zowel bij de receptie, aanval als spelverdeling werden er weinig fouten gemaakt. Zottegem wist niet wat hen overkwam en de duidelijke 25-16 cijfers stonden al vlug op het bord.
Op naar de tweede set dan maar. Deze set was een identieke kopie als de eerste set. Geconcentreerd en bij momenten mooi volleybal zorgden er voor dat Navok opnieuw een kloofje uitbouwde. Ook deze set werd duidelijk gewonnen door Navok met 25-15 cijfers.
Bij aanvang van de derde set hield Zottegem gelijke tred en beide ploegen waren nu wel aan elkaar gewaagd. In het midden van deze set had Navok een kloof van 5 punten, maar geleidelijk aan knabbelde Zottegem aan de voorsprong en kwam zelfs gelijk tot 21-21. Navok schakelde een versnelling hoger en ook dank zij enkele fouten van de bezoekers werd deze set met 25-22 gewonnen.
Een deugddoende, maar o zo noodzakelijke overwinning !!!
Proficiat aan de spelers en trainer voor hun inzet, zowel op training als op wedstrijden.

Geert

NAVOK – DEINZE 1 – 3

Voor deze derby waren onze heren extra gemotiveerd om te winnen, zeker Thibo en Niels als ex-spelers. Gekwetste Brent kon helaas nog steeds niet meespelen.
Na een wat zwakke start schoot Navok uit de startblokken en liep uit tot 10-6. Thibo mepte zelfs zo hard dat een speler van Deinze gekwetst raakte. Het was echter de elleboog van een medespeler die hem een bloedneus bezorgde. En Navok dramde door en liep verder uit. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter, wel in ons voordeel, bracht de stand op 17-10. Toch gaf Deinze zich niet gewonnen. Door onze aanvallen goed af te blokken en onze mindere receptie, kwamen ze terug tot 21-19. Ook trainer Patrik voelde de bui hangen en nam een time out om z’n spelers terecht te wijzen. Het tij keerde en onze jongens scoorden terug vlot : 24-20. Thibo was nu aan de opslag en klaar voor “setbal”. De coach van Deinze wilde door een time out hier nog een stokje voor steken, wat niet lukte. Onze jongens scoorden koelbloedig: 25-20 ! De supporters genoten !
De start van set 2 was minder vlot. Navok was de spirit van set 1 een beetje verloren en na wat twijfelachtige beslissingen van de scheids, nu in ons nadeel, was het al vlug 8-12. Deze puntenkloof bleef Navok achtervolgen en Deinze vond meer en meer onze zwakke punten. Bij stand 12-18 nam Patrik kort op elkaar twee time outs. Eventjes konden de spelers de situatie rechttrekken naar 21-24 maar stunten lukte niet meer en Deinze won met 21-25.
Een vuist maken was nu wel nodig in set 3. Ondertussen bleven de Deinze-spelers jammer genoeg klagen richting scheidsrechters met een tweede gele kaart als gevolg ! Afwisselend scoorden nu zowel Navok als Deinze hun punten wat een gelijk opgaande puntenstand gaf. Beetje bij beetje verloren onze heren de greep op de match. De receptie kwam niet altijd goed, er kon moeilijk een mooie aanval opgezet worden en bij Deinze lukte het wel. Nazareth was het noorden kwijt en Deinze liep uit tot 15-22. Ook de supporters zagen jammer genoeg dat de setwinst verloren was: 16-25
De laatste set was héél spannend. Om beurten scoorde nu eens Navok dan weer Deinze. Uiteindelijk ontbrak het onze jongens aan concentratie, vechtlust en maturiteit op de cruciale momenten. Bij stand 22-24 bleef Deinze koel en haalde de matchwinst binnen.
Onze spelers weten dus nog waaraan te werken de komende trainingen !

Gimm-e Waasland Kruibeke – NAVOK 1-3

Wij noteren 16/10/2021, Navok heeft zijn competitiestart gemist met een 0 op 9.
Enige voetnoot hierbij is dat onze ploeg al de sterkste tegenstanders voorgeschoteld kreeg, maar wij kunnen wel stellen dat gedurende deze drie wedstrijden het niveau verbeterde.

Onze jongens waren dan ook enorm gemotiveerd om op Gimm-E Waasland hun eerste punten te pakken.

De eerste set begon gelijkopgaand, met kansen voor beide ploegen. De thuisploeg sloeg een eerste kloofje bij 18-15, mede door enkele individuele fouten van onze jonge spelers. Navok kon nog tot op één puntje naderen bij 20-19, maar toch was het de thuisploeg die deze set won met 25-22 cijfers.

Op naar de tweede set, waarbij er door beide ploegen goed gevolleybald werd. De thuisploeg bouwde al vrij vlug een 4 punten kloof uit. Bij ervaring weet ik dat het voor onze spelers moeilijk is om een achterstand op te halen. Maar wat blijkt, onze spelers tonen veerkracht en mede dank zij enkele kill-blocks komt Navok tot op 23-23.
Gimm-E versierde een eerste setbal, maar het was toch Navok dat deze set won met 25-27 cijfers.

In de derde set was de thuisploeg volledig het noorden kwijt. Onze jeugdige ploeg speelden aantrekkelijk volleybal en dankzij het goede werk van onze midden mannen won Navok deze set verdiend met 16-25.

Wie dacht dat Gimm-E wat weerwerk kon bieden in de vierde set kwam bedrogen uit. Het was al Navok dat de klok sloeg. Werkelijk alles lukte bij onze spelers, goede opslag, sterk verdedigend en aanvallend werk, en ook deze set werd gewonnen, 21-25.

De eerste overwinning en de drie punten zijn een feit. De euforie na de wedstrijd bij de spelers en supporters was dan ook groot. Dit smaakt naar meer en ik kijk al vol enthousiasme uit naar de volgende wedstrijd in Oudenaarde.

Geert

TEMSE – NAVOK 3-1

Zaterdag 25 september ’21 de eerste wedstrijd buitenshuis voor NAVOK.
Met veel hoop op een eerste uitzege vertrokken de spelers richting Temse. Immers vóór het begin van het COVID-tijdperk hadden onze boys deze ploeg al eens kunnen verslaan. En de laatste voorbereidende training op donderdagavond was super verlopen, dus… NAVOK stond op scherp! En ook de supporters waren in “shape” en keken uit naar een gezellige sportieve avond.
Het gedroomde scenario startte zoals gepland: onze reserveploeg speelde een spannende match en wonnen met 1 – 2. Goed begonnen, half gewonnen!
De senioren startten de eerste set vrij goed. Iedereen vond elkaar in het spel, er werd mooi volleybal gespeeld en we liepen zelfs uit tot 8 – 12. Toch wist Temse terug te vechten en naderde tot op één punt mede doordat NAVOK hier en daar een steekje liet vallen. Nagelbijtend zagen de supporters dat de eerste setwinst werd binnengehaald met 26 – 28.
Tot hier het opbeurende verhaal. Wat erna volgde, was ontnuchterend. Eigenlijk moeilijk uit te leggen dat onze mannen geen vuist meer konden maken. Alsof ze speelden met fluwelen benen, ik bespaar je liever de details. Zowel bij de aanvang van set 2 , 3 en 4 een 0 – 5 op ons dak.
Concentratie en vechtlust waren helemaal zoek. Opslagfouten kon je misschien nog een wat verklaren door de korte afstand tussen de muur en eindlijn, maar eigenlijk mag dat geen excuus zijn hé. Ook de coach & de aanmoedigingen van de supporters konden het tij niet doen keren. Het lukte NAVOK maar niet het goed geoliede raderwerk van de eerste set terug op te starten.
Integendeel ook de volgende sets verliepen op hetzelfde elan. Soms leek het alsof er geen “team” meer op het veld stond. Alle zelfvertrouwen was weg. Wat een leuke sportieve zaterdagavond zou moeten worden, bleek bijna een nachtmerrie. Slechts sporadisch liet NAVOK echt volleybal zien. Temse had echter mentaal de bovenhand en vocht voor elke bal. NAVOK daarentegen maakte veel fouten zowel individueel als collectief en was dus te zwak om de wedstrijd naar z’n hand te zetten.
Set 2 = 25 – 18, set 3 = 25 – 18 en set 4 = 25 – 16 !!!
Héél jammer, zowel voor de coach als voor de spelers, maar ook voor de trouwe supporters. Gelukkig is dit pas de start van het seizoen en NAVOK krijgt nu tot 9 oktober de tijd om te herbronnen en aan de zwakke punten te werken. Onze ploeg kan zeker en vast beter. Vooruit kijken, positief blijven, elkaar aanmoedigen en keihard trainen is de boodschap.
“Nie pleuen” zoals ze in Antwerpen zeggen en met wat “peper in hun…” komt alles wel weer goed. De supporters blijven jullie in ieder geval door dik en dun steunen hoor !

Katrijn

Navok – Assenede 0-3

Onze eerste thuiswedstijd van het nieuwe seizoen 2021-2022 en na een lange gedwongen pauze door Covid-19. Tegenstander van de avond was Assenede, een geroutineerde ploeg met heel wat ervaring.
Onze ploeg bestaat vooral uit (eigen) jeugdspelers met enkele ervaren rotten, kortom de gemiddelde leeftijd is laag.

Set 2
Zeer goede start in deze set ! Na goede opslagen en een block komen we 4-2 voor. Onze recepties worden goed gebracht en terug gaan we goed mee met Assenede tot 10-9.
Vanaf dan straft Assenede onze foutjes af met 13-17 als resultaat. We blijven goed meedoen, maar mede door de goede verdediging van onze bezoekers komen we moeilijk tot scoren.
Na een aantal opslagmissers van ons is de 2e set ook voor Assenede.

Set 3
Het vertrouwen bij Assenede is groot en op ervaring maken ze 1-4. Door een aantal receptiemissers komen we 3-8 achter.
De recepties van Assenede blijven echter constant en dankzij hun snelle spel komen we al snel 9-16 achter.
Onze jeugdige kopjes gaan naar beneden en we kunnen geen vuist meer maken in deze set.
Op routine wordt ook deze set binnen gehaald door Assenede.

Assenede is een ploeg voor de top 3 in promo 2, dus tegen hen winnen is sowieso geen gemakkelijke klus en hadden we ook niet verwacht.
Onze jongemannen moeten vooral constanter worden en dan komt het wel goed !

tOm